Πολιτική προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

 

Για την καλύτερη και πληρέστερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και πελατών της “the blue earring”, η τελευταία επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των πρώτων σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού GDPR (ΓΚΠΔ 679/2016) και της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας. Οι επισκέπτες/ πελάτες παρέχουν μόνο τα τυπικά τους στοιχεία, τα οποία αφορούν στην ομαλή καταχώρηση, εκτέλεση και παράδοση της παραγγελίας τους και τα οποία αποσκοπούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση τους και τη βελτίωση αυτής.

Τα δεδομένα που δύναται να συλλεχθούν και διατηρηθούν από το ηλεκτρονικό κατάστημα διακρίνονται σε 2 κατηγορίες: τα άμεσα προσωπικά δεδομένα και τα έμμεσα που αφορούν στην πλοήγηση.

Πιο αναλυτικά, για τα πρώτα θα χρειαστούν τα απολύτως απαραίτητα στοιχεία για τη διεκπεραίωση μίας παραγγελίας: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, στοιχεία επικοινωνίας (e-mail και τηλέφωνο), και κωδικός (password) για το λογαριασμό σας. Τα στοιχεία αυτά ζητούνται προς καταχώρηση από τον ίδιο τον επισκέπτη/ πελάτη κατά τη δημιουργία λογαριασμού ή κατά τη διαδικασία υποβολής της παραγγελίας του αν δεν έχει ήδη λογαριασμό.

Στην περίπτωση διατήρησης λογαριασμού, τα στοιχεία αυτά επίσης θα αξιοποιηθούν για τη δυνατότητα του πελάτη να βλέπει τα στοιχεία των προηγούμενων ή εκκρεμών του παραγγελιών (ημερομηνία, τρόπος και διεύθυνση αποστολής, διεύθυνση τιμολόγησης, προϊόντα, αξία προϊόντος, κατάσταση παραγγελίας). Επίσης, μέσω της δημιουργίας λογαριασμού και δίνοντας αντίστοιχη συγκατάθεση, ο πελάτης δύναται να λαμβάνει ενημερώσεις για κατηγορίες του ενδιαφέροντός του, καθώς και να λαμβάνει ειδικές προσφορές και ενημερώσεις νέων προϊόντων.

Διευκρινίζεται ότι κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα “the blue earring” χωρίς να δώσει οποιαδήποτε προσωπική του πληροφορία (σσ. τα εδώ αναφερόμενα στοιχεία ΄ή άλλα).

Στοιχεία για την πληρωμή μέσω τραπεζικής κάρτας θα ζητηθούν, εφόσον επιλέξει ο επισκέπτης/ πελάτης αυτήν τη μέθοδο πληρωμής, τα οποία ωστόσο δηλώνεται ρητά ότι δε θα αποθηκευτούν από την εταιρεία και θα αξιοποιηθούν πλήρως και αποκλειστικά από την τράπεζα διεκπεραίωσης της πληρωμής.

Σε περίπτωση αγοράς με έκδοση τιμολογίου, θα χρειαστούν τα εξής επιπρόσθετα στοιχεία: επωνυμία επιχείρησης, κύρια δραστηριότητα, ΑΦΜ, ΔΟΥ και διεύθυνση έδρας. Δύναται να αξιοποιηθεί διαλειτουργικότητα με την ΑΑΔΕ και ο πελάτης να καταχωρήσει μόνο τον ΑΦΜ, με τα λοιπά στοιχεία επιχείρησης που αναφέρονται εδώ να αντληθούν αυτόματα από την ΑΑΔΕ, εμφανίζοντας τα στον πελάτη.

Σε καμία περίπτωση δε διακινούνται προσωπικά στοιχεία σε τρίτους, δίχως να εμπίπτει στις προϋποθέσεις του νόμου (π.χ. εισαγγελική παραγγελία). Σε καμία περίπτωση η εταιρεία δεν πουλά, ενοικιάζει ή διαμοιράζει προσωπικά δεδομένα σε τρίτους. Τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από την εταιρεία για να βελτιώνεται συνεχώς η εξυπηρέτηση των ίδιων πελατών της.

Καλάθι
0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο κατάστημα
    Scroll to Top
    Μετάβαση στο περιεχόμενο